Oglasila se antidoping agencija BiH

Oglasila se antidoping agencija BiH

O. Lekić

Predsjednik Izviđača i član predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Stanislav Mucić, u petak, nakon utakmice Izviđač - Borac, je navodno fizički napao članove Agencije za andidoping kontrolu BiH te im je onemogućio da urade svoj posao.

Lokalni šerif i samoproglašeni borac za bh rukomet, Stanislav Mucić, u petak je u Ljubuškom imao svoj šou.

Naime, pomenuti lokalni šerif fizički je navodno napao članove agencije za antidoping kontrolu BiH te im je tako onemogućio da urade svoj posao, odnosno da testiraju na doping po dva igrača Izviđača i Borca.

Međutim, kada je ova vijest ugledala svjetlo dana i kada je sve izvjesnije da će Mucić biti suspendovan iz sporta, saopštenjem se oglasio RK Izviđač. U ovom saopštenju navodno je izneseno mnogo laži, što potvrđuje i saopštenje za javnost Agencije za antidoping BiH koje vam prenosimo u cijelosti.

"U cilju objektivnog i istinitog informisanja javnosti molimo Vas da sljedeći tekst kao demant navedenog saopštenja HRK “Izviđač” Ljubuški objavite u Vašem mediju:

Agencija za antidoping kontrolu argumentirano i u cijelosti odbacuje sve navode iz navedenog saopštenja za javnost koje za cilj ima grubo, zlonamjerno dezinformisanje “medija i rukometnih djelatnika” i javnosti Bosne i Hercegovine.

Dana 28.10.2010. godine Agencija za antidoping kontrolu je uputila dopis na ruke predsjednika HRK “Izviđač” (dopis broj 03-35-951/10) koji je uredno zaprimljen dana 04.11.2010.godine i kojim je Agencija tražila da održi edukativno predavanje o dopinškoj kontroli. Nakon tog dopisa u telefonskom dogovoru sa predstavnicima kluba dogovorena je i održana navedena prezentacija u prostorijama HRK “Izviđač” u Ljubuškom i to dana 23.11.2010.godine.

Dopisom broj 03-35-1-64/11 od 20.01.2011. godine Agencija je dostavila Rukometnom savezu BiH Listu zabranjenih sredstava (koja je inače objavljena u “Službenom glasniku BiH”), a u cilju dostavljanja svim klubovima, a dopisom broj 03-35-584/11 od 26.04.2011.godine Agencija je obavijestila Rukometni savez BiH da je provela edukaciju sportista i pomoćnog sportaševog osoblja u svim klubovima koji se takmiče u rukometnoj Premijer ligi BiH (uključujući i edukaciju u HRK “Izviđač” Ljubuški 23.11.2010.godine).

Iako to nije bila obavezna uraditi, dana 26.04.2011. godine osim dostavljanja dopisa Rukometnom savezu BiH , Agencija je aktom broj 03-35-579/11 od 26.04.2011.godine koji je uredno zaprimljen, dostavila informaciju svim rukometnim klubovima, uključujući i HRK “Izviđač” Ljubuški, o održanim edukacijama uključujući i edukaciju iz oblasti postupka uzimanja uzoraka na natjecanju.U istom dopisu zatraženo je pružanje sve potrebne pomoći doping kontrolorima i službenim predstavnicima Agencije te je dostavljena kopija službene iskaznice kako bi se sa izgledom i sadržajem iste blagovremeno upoznali", navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.