Olimpik pred diskvalifikacijom
Konjuh ne želi udovoljiti zahtjevima Olimpika

Premijer liga BiH za rukometaše, 12. kolo

Olimpik pred diskvalifikacijom

Rukometni klub Olimpik iz Sarajeva nalazi se pred diskvalifikacijom zbog činjenice da će njihov susret ove sezone već drugi put biti registrovan rezultatom 10:0 u korist protivnika.

Interesanto, u oba slučaja riječ je o mečevima protiv Konjuha iz Živinica. Prema propozicijama takmičenja bilo koji klub koji ne odigra dvije utakmice bez argumenata automatski se briše iz PL BiH.

U klubu iz Sarajeva pokušali su odgoditi meč sa Živiničanima, ali im iz Konjuha nisu htjeli udovoljiti zahtjevu. Konačnu odluku daće Disciplinska komisija RS BiH.
U sjeni ovog nemilog događaja odigrane su ostale utakmice 12. kola. Izviđač je na svom parketu neočekivano poražen od Goražda, Gradačac je nadigrao Slogu, dok je Borac lako izašao na kraj sa Krivajom.

Rezultati
Izviđač Mi grupa - Goražde 34:37, Gradačac - Sloga 29:23, Bosna (V) - Sloboda Solana 29:26, Borac - Krivaja 28:18, Kotor Varoš - Bosna Sunce osiguranje 29:48. Utakmica Olimpik - Konjuh nije odigrana.

Poredak
1. Bosna SO 36, Borac 27, Gradačac 27, Krivaja 19, Konjuh 24 (meč manje), Goražde 18, Sloga 13, Sloboda Solana 13, Bosna (V) 13, Izviđač Mi Grupa 12, Olimpik 8 (-1), Kotor Varoš 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.