Oprostila se još jedna ikona svjetskog rukometa!

Legendarni Islanđanin rekao "zbogom"

Oprostila se još jedna ikona svjetskog rukometa!

A. Čaušević

Nakon Arpada Šterbika prije nekoliko sedmica još jedan legendarni rukometaš odlučio je da završi svoju svoju karijeru.

Gudjon Valur Sigurdsson je poslije 25 godina igranja rukometa odlučio da kažem zbogom u 40. godini. Potvrdio je to jutrošnjom objavom na društvenim mrežama.

Tokom karijere Islanđanin je igrao za najveće evropske klubove Gummersbach, Rhein-Neckar Löwen, Copenhagen, Kiel i Barcelonu s kojom je 2015. godine osvojio Ligu prvaka. Posljednja stanica u karijeru mu je bio PSG.

Reprezentativna karijera mu je trajala 21 godinu, a najveći uspjeh je ostvario 2008. godine kada je s Islandom osvojio srebro na OI u Pekingu. Sa 1798 golova na 337 utakmica najbolji je stijelac u historiji kada su u pitanju reprezentativni mečevi.

Sigurdsson se u dirljivoj poruci zahvalio svim bivšim saigračima, trenerima, doktorima, navijačima te porodici koja mu je bila najveća podrška tokom dugogodišnje karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi