Oprostio se veliki Baruffet
U elementu - David Baruffet

Kraj jedne sjajne karijere

Oprostio se veliki Baruffet

M. Maksimović

Legendarni golman David Barrufet je u 40.godini odlučio objaviti kraj karijere. U svojoj karijeri, Barrufet je stajao na golu Barcelone sa kojom je osvojio nejerovatnih 70 trofeja. Sa reprezentacijom Španije ima naslov svjetskog prvaka iz Tunisa 2005.godine, dva srebra sa evropskih prvenstava, jednu broncu, dvije sa Olimpijade, zlato sa Mediteranskih igara.

Sa Barcelonom je kao kapiten čak pet godina zaredom osvajao naslov evropskog prvaka, od njih ukupno sedam. Pored toga tu su još dva uzastopna trofeja u Kupu Kupova, jedan u Kupu EHF, te pet u superkupu Evrope. Na domaćem terenu u Španiji, osvojio je 11 naslova prvaka, osam puta Kup Kralja, 11 puta superkup, šest puta ASOBAL Kup, pa još izmđu ostalog i 11 puta španski super cup.

Na pres konferenciji Barrufet se oprostio od novinara sa suzama, a još uvijek nije poznato da li će u Barceloni ostati kao trener, ali će biti njen član do kraja ove sezone. Odlaskom Baruffeta, Barcelona je ostala sa samo jednim golmanom za sada, a to je naš reprezentativac, Danijel Šarić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.