Osam pogodaka Panića u trijumfu Chamberyja

Sjajna partija bh. reprezentativca

Osam pogodaka Panića u trijumfu Chamberyja

A. Beganović

Odigrana su tri meča 23. kola francuskog rukometnog prvenstva, a do pobjeda su stigli Aix, Chambery i Ivry.

U okviru 23. kola francuskog rukometnog prvenstva Aix naših Borisa Bećirovića i Koste Savića na gostovanju jec savladao St.Raphael (32:30), te je na taj način povećao svoje izglede za ostanak u društvu najboljih.

Aix je stigao do zlata vrijedne pobjede u borbi za ostanak u društvu najboljih, a do pobjede je ovu momčad vodio Nikola Karabatić, koji je postigao osam pogodaka. Vincent Vially je dodao sedam, a naš Boris Bećirović tri, dok se Kosta Savić nije upisao u listu strijelaca. Kod poražene momčadi najefikasniji su bili Jan Stehlik sa šest, te Dan Fortuneanu sa pet pogodaka.

Chambery je večeras bio bolji od Billerea (34:28), a sjajnu partiju u dresu pobjedničke momčadi pružio je bh. reprezentativac Marko Panić koji je iz deset pokušaja postigao osam pogodaka. Nebojša Grahovac je imao sedam uspješnih intervencija, dok je nekadašnji bh. reprezentativac Edin Bašić postigao dva pogotka.

U posljednjem susretu večeri Ivry je savladao Tremblay (22:20).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.