Osam veličanstvenih u borbi za trofej

Liga prvaka za rukometaše

Osam veličanstvenih u borbi za trofej

Adnan Beganović

Spuštena je zavjesa na grupnu fazu rukometne lige prvaka. Osam "veličanstvenih" - Lowen, Kiel, Zagreb, Flensburg, Ciudad Real, Hamburg, Veszprem, C. Medvedi, večeras će u 18.30 sati sa zebnjom iščekivati žrijeb četvrtfinala u kojem nema popravnog.

Nakon što su odigrani mečevi u grupama u kojima se moglo i kiksati, od danas evropski rukometni velikani nemaju pravo na loš dan.

Prolazak među osam najboljih obezbijedila su četiri bundesligaša (Lowen, Hamburg, Kiel, Flensburg) pokazavši na taj način da se u Njemačkoj igra daleko najbolji klupski rukomet.
Veliko razočarenje dosadašnjeg dijela Lige prvaka su španski klubovi. Naime, u završnu fazu uspješno je prošao samo branilac titule, Ciudad Real, dok su Barcelona, Portland i Ademar zapeli u grupnoj fazi.

Klubove sa prostora bivše države u četvrtfinalu će predstavljati Zagreb CO, koji nakon dolaska na klupu našeg stručnjaka, Senjanina Maglajlije, pruža odlične dobre partije.

Najveće iznenađenje grupne faze priredio je mađarski Veszprem, kojem niko od ozbiljnijih rukometnih analitičara nije davao nikakve šanse da se može "ugurati" među osam najboljih, pogotovo nakon tragedije koja je pogodila ovaj klub.

Rusku rukometnu školu u završnoj fazi Lige prvaka predstavljaće njihov najbolji klub, Chehovski Medvedi koji su prolaz među osam osigurali u zadnjem kolu i to zahvaljujući Portlandu koji nije uspio izvući bod u Danskoj.

Izvlačenje četvrfinalnih parova biće poludirigovano, nosioci su pobjednici grupa (Lowen, Veszprem, Hamburg, Kiel) i oni će igrati protiv drugoplasiranih ekipa iz grupne faze (Zagreb, Ciudad Real, Flensburg, Chehovski Medvedi).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.