Osicama derbi, Mujagić najefikasnija

Osicama derbi, Mujagić najefikasnija

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je nekompletno 3. kolo Premijer lige za rukometašice, a u derbiju je Borac lakše od očekivanog savladao Katarinu (28:20).

Derbi 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine zasluženo je pripao izabranicama Radeta Unčanina. Osice su slavile sa ubjedljivih 28:20, a do pobjede ih je vodila Dragana Knežević, koja je postigla 11 golova. Kod Katarine sa 5 golova najučinkovitija je bila Klaudija Knezović.

Prvoplasirana Mira gostovala je u Goraždu i teže od očekivanog savladala je istoimenu domaću ekipi (22:21). Kod pobjedničke ekipe najefikasnija je bila Nevena Lukač sa 9 golova, dok je kod poraženih sa 6 golova najučinkovitija bila Mersiha Sarajlić.

Jedinstvo je u Brčkom u zanimljivoj završnici upisalo pobjedu u duelu sa Živinicama. Kod domaćih sa 11 golova najefikasnija je bila Katić, dok su kod gošći sa po 6 golova bolje od ostalih bile Mujagić i Pejkušić.

Ilidža je u Mostaru bila bolja od Lokomotive. Ilidžanke su slavile sa 28:24, a za pobjedu je najzaslužnija Emina Mujagić, koja je sa 14 golova bila najefikasnija igračica kola, a ujedno je preuzela prvo mjesto na listi strijelaca. Kod Lokosica sa 7 golova najefikasnija je bila Armina Isić.

U derbiju začelja Hrasnica je na domaćem parketu bila bolja od Knežopoljke (40:36). Delalić i Malanović sa 9 golova najefikasnije kod Hrasnice, dok je kod Knežopoljke sa 13 golova najefikasnija bila Mihaljević.

Duel Zrinjskog i Ljubuškog je odgođen zbog učešća Plemkinja u Challenge Cupu.

Nakon tri odigrana kola na čelu liste strijelaca nalazi se Emina Mujagić (Ilidža) sa 32 gola, iza nje je Vedrana Mihaljević (Knežopoljka) sa 30 golova, dok se na trećem mjestu nalazi Dragana Knežević (Borac) sa 28 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.