Osice u derbiju nadigrale Ilidžu

Ilidžanke sve dalje od vrha

Osice u derbiju nadigrale Ilidžu

Adnan Beganović

U jednom od najzanimljivijih susreta 5. kola Premijer lige za rukometaše Borac je u Banja Luci bez većih problema savladao Ilidžu, koja nakon ovog poraza pomalo gubi korak za vodećim ekipama.

Izabranice Radeta Unčanina u derbiju 5. kola očekivano su savladale Ilidžu (30:24). Banjalučke Osice tokom svih 60 minuta bile su bolje, pa su na kraju zasluženo slavile.

Već u prvom poluvremenu Borac je stekao prednost od 5 golova razlike (17:12) i već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Banja Luci.

Kod Borca najefikasnije su bile Rajilić sa 8, te Knežević sa 7 golova, dok je kod Ilidže mnogo bolja od ostalih bila Ribić sa 10 postignutih golova, a podršku je imala i od Brutus, koja je postigla 6 golova.

Vodeća Mira nastavila je sa pobjedama. Do pete rukometašice iz Prijedora došle su na gostovanju kod Hrasnice, koju su savladale sa ubjedljivih 40:19.

Katarina je u Brčkom bila bolja od domaćeg Jedinstva (29:26), dok je Ljubuški pred svojim navijačima nadigrao Knežopoljku (40:28).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.