Osmanović: Bod u Ljubuškom velik kao kuća
Foto: rkgradacac.ba

Član Uprave RK Gradačca

Osmanović: Bod u Ljubuškom velik kao kuća

Edmir Škorić

U emisiji "Sportsko oko" koju svakog ponedjeljka emituje Radio Gradačac, gostovao je Edin Osmanović, član Uprave RK Gradačca, koji je govorio o utakmici u Ljubuškom, evropskim nastupima žuto-crnih kao i o povredama igrača.

U Ljubuškom Izviđač i RK Gradačac remizirali su rezultatom 23:23 i tako na samom startu podijelili bodove. Mogli su i do sva tri boda mišljenja je član Uprave RK Gradačac, Edin Osmanović, koji je na kraju krajeva zadovoljan pruženim.

"Pa ovako, prije svega sam rezultat 23:23 za nas je taj bod, ono što kažu sportskim žargonom, velik kao kuća. Ipak, dosta problema nas je pratilo u zadnje dvije sedmice, dalek i težak put. Naša očekivanja bila su da pružimo jednu dobru partiju, međutim na kraju smo imali šansu doći i do sva tri boda, ipak ne treba žaliti.  Opet kažem, obzirom na okolnosti koje smo imali i sa ekipom sa kojom smo nastupili, obzirom da smo imali dosta povrijeđenim, svih 14 igrača koji su putovali ostavili su srce na terenu i ja im čestitam", izjavio je Osmanović, a potom se osvrnuo i na povrede koje prate gradačačkog premijerligaša.

"Doborac se povrijedio pred sami odlazak u Ljubuški, ali je on odlučio stisnuti zube i zaigrati, svaka mu čast na tome, naravno i ostalim igračima na pokazanom zalaganju u Ljubuškom i velikoj borbenošću". Naime, povrijeđen je duže vrijeme Marković koji bi, po riječima Osmanovića, mogao biti u pogonu od novembra, a povrede vuku i Slaven Sijaković, te Kešan i Osmanović.

Treba napomenuti da će rukometaši Gradačca trenirati u Srebreniku, budući da je dvorana u Gradačcu zauzeta zbog prepoznatljivog i tradicionalnog "Sajma šljive". Već u petak čeka ih još jedno teško gostovanje u Visokom kod Bosne. Podsjetimo, RK Gradačac izborio je plasman i u Evropu, pa će svoje mečeve igrati u novembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.