Pali svi rekordi, ovo je najskuplji rukometni transfer ikada

Cifre su i dalje smiješne za neke druge sportove, ali...

Pali svi rekordi, ovo je najskuplji rukometni transfer ikada

Njemački golman Andreas Wolff je danas i zvanično postao najskuplji rukometaš u historiji ovog sporta.

Dojučerašnji golman Kiela prešao je u poljski Vive Kielce, koji je oborio sve rekorde da bi ga doveo u svoje redove.

Ovaj 26-godišnjak je u redove poljskog šampiona stigao za, za rukometne prilike nestvarnih tri miliona eura, a godišnje će zarađivati čak milion eura. Sa novim klubom je potpisao četverogodišnji ugovor i danas je zvanično predstavljen.

Koliko god ove cifre bile mizerne, pa i smiješne za neke druge sportove poput fudbala ili košarke, čini se da je polako, ali sigurno i rukomet krenuo u tom pravcu i da bismo u budućnosti mogli vidjeti još mnogo milionskih transfera.

Andreas Wolff je 1.98 centimetara visoki njemački reprezentativac koji je u dosadašnjoj karijeri igrao za Kirchzell, Grosswallstadt, Wetzlar i Kiel, a zanimljivo je da je bio na pragu prelaska u Veszprem.

Mađarski velikan je Wolffu nudio godišnju platu od 700.000 eura a Kielu obeštećenje 2.6 miliona eura, ali se onda pojavio Kielce koji ga je uspio preoteti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi