Palmarsson odveo Kiel u finale

Poraz Terzićevog Veszprema

Palmarsson odveo Kiel u finale

Na krilima odličnog Arona Palmarssona (sedam golova) i raspoloženog Andreasa Palicke (12 odbrana), rukometaši Kiela su izborili plasman u finale završnog turnir Lige prvaka. U polufinalu je Kiel savladao Veszprem 29:26.

Veszprem je držao priključak u prvom poluvremenu, Kiel je ozbiljnije zaprijetio u ranoj fazi drugog serijom 4:0. Nakon gola Zeitza, Kiel je poveo 19:16, Ortega je uzeo time - out. Tu prednost od tri gola Veszprem nije uspijevao anulirati do kraja utakmice. Kiel je stalno protivnike držao na rastojanju od jednog od tri gola.

Palmarsson je četiri i pol minute prije kraja postigao gol za 29:26, Pasarin je promašio, Nagy je zaustavljen blokom. U posljednje dvije i pol minute griješi i jedni i drugi, nema golova što je svakako puno više odgovaralo Kielu. Palmarsson je promašio četiri lopte, Sigurdsson je zabio gol manje (6), dok je Jicha realizovao tri kontre.

Ilić i Nagy su sa pet odnosno četiri gola, ali su potrošili popriličan broj lopti. Ilić sedam, Nagy šest. Mirko Alilović je branio cijelu utakmicu, skinuo je 13 lopti. Svoju određenu minutažu odradio je i Mirsad Terzić što svakako može biti ohrabrujuće pred meč baraža protiv Islanda. Nijemci su bili posebno ubitačni iz kontri, promašili su samo jedan šut.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.