Partizan i Tatran zajedno u grupi

Kvalifikacije Lige prvaka za rukometaše

Partizan i Tatran zajedno u grupi

Obavljen je žrijeb za četiri kvalifikaciona turnira poslije kojih će biti poznati svi učesnici Lige prvaka za rukometaše slijedeće sezone.

U grupi 1 u polufinalu će igrati slovački Tatran i portugalski Porto dok drugi par sačinjavaju beogradski Partizan i atinski AEK. Ovaj duel će biti vrlo zanimljiv kad se zna kakav je skandal bio u Atini prošle sezone u četvrtfinalu Challenge Cupa kad su crno-bijeli jedva izvukli živu glavu.

U grupi 2 u polufinalu igraju Savehof (Švedska) - Besiktas (Turska) i Dinamo Minsk (Bjelorusija) - aon Fivers (Austrija), a grupi 3 se sastaju Metalurg (Makedonija) - Maccabi Rishon (Izrael) i Hafnarfjordur (Island) - Haslum (Norveška).

Najveće interesovanje vladalo je za Wild Card turnir najačih timova gdje će se u polufinalu sastati Valladolid - Viva Targi Kielce odnosno Rhein Neckar Lowen - Dunqerque. Turniri se igraju  3. i 4. septembra, a samo pobjednici idu u Ligu prvaka uz napomenu da će se uz polufinale i finale igrati i meč za treće mjesto.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.