Pet golova Vranješa, dva Vražalića u trijumfu Ademara

Dobre igre bh. reprezentativaca

Pet golova Vranješa, dva Vražalića u trijumfu Ademara

Adnan Beganović

U okviru 19. kola španskog rukometnog prvenstva večeras su odigrana dva susreta. La Rioja i Anaitusana su podijeli bodove (27:27), dok je Admear uz dosta dobru pariju bh. dvojca Vladira Vranješa i Faruka Vražalića, savladao Octavio (35:25).

Rukometaši Ademara nastavili su sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone. Večeras su se bez većih problema obračunali sa Octavijom, a bh ljubitelje rukomerta svakako trebaju radovati dobre partije Vranješa i Vražalića.

Večeras su Ademar do pobjede vodili Carlos Ruesga sa 11, te Felipe Riberio i Vladimir Vranješ sa po pet golova, dok se Vražalić dva puta upisao u listu strijelaca.

S druge strane, kod poražene momčadi najefikasniji su bili Francisci Colorado sa šest, te Pablo Gonzalez sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.