"Pirova" pobjeda Flensburga

"Pirova" pobjeda Flensburga

Adnan Beganović

Rukometaši Hamburga prvi su polufinalisti ovosezonske rukometne Lige prvaka. Iako su poraženi na svom parketu od Flensburga (29:31) zahvaljujući pobjedi u prvom susretu od 3 razlike plasirali su se u  polufinale.

Utakmica je od samog početka bila veoma zanimljiva. Obje momčadi smjenjivale su se u vodstvu, a samo dvije minute prije kraja gosti su imali četiri razlike i bili su blizu velikog poduhvata.

Međutim rukometaši Hamburga rade mini seriju od 2:0 i tako uspjevaju odbraniti prednosrt iz prvog susreta (25:28). Kod domaćih najbolji su bili Bertrand Gill sa 7 i Blaženko Lacković sa 5 golova, dok je kod gostiju najbolji bio Oscar Carlen sa 10 postignutih golova.

Četvrtfinale Lige prvaka:
HSV – Flensburg 29:31, prva utakmica 28:25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti