Pirova pobjeda Flensburga

Rukometna Liga prvaka

Pirova pobjeda Flensburga

Večeras su odigrani revanš susreti četvrtfinala rukometne Lige prvaka nakon kojih su ppoznati polufinalisti ovog takmičenja.

Protivnik našeg prvaka Bosne BH Gas, Čehovski Medvedi, remizirali su u drugom susretu sa Hamburgom 37:37, ali je njemačka ekipa prošla dalje zbog pobjede u prvom susretu (38:24).

Ekipa Flensburga je napravila iznenađenje slavivši kod Ciudad Reala rezultatom 22:21, ali je dalje ipak prošla španska ekipa zbog pobjede u prvom susretu 38:24.

Rezultati uzvratnih susreta četvrtfinala rukometne Lige prvaka:

subota:
Čehovski medvedi - HSV Hamburg 37:37 (prvi susret 24:38)
Montpellier - Rhein-Neckar Löwen 26:35 (29:27)

nedjelja:
Ciudad Real - Flensburg-Handewitt 21:22 (38:24)
Kiel - Barcelona 33:36 (25:27)

Na završni turnir, koji će biti održan 28. i 29. maja u Kölnu, plasirali su se HSV, Rhein-Neckar Löwen, Ciudad Real i Barcelona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.