Plemići nadigrali Skaute

Premijer liga

Plemići nadigrali Skaute

Adnan Beganović

U okviru 10. kola Premijer lige za rukometaše odigrana su četiri meča, dok su dva odgođena zbog učešća Bosne i Gradačca u evropskim takmičenjima.

Najubjedljiviju pobjedu  u 10 kolu ostvarili su rukometaši Krivaje iz Zavidovića koji su na svom parketu svladali zenički Čelik sa čak 16 golova razlike (40:24). Ovom pobjedom Krivaja je zaplovila prema mirnijim vodama, dok Čelik sada je već izvjesno sve više tone.

U hercegovačkom derbiju u Mostaru između Zrinjskog i Izviđača slavio je domaćin (36:30) i sa ovim trijumfom popularni Plemići su nagovijestili bolje dane. U dresu Zrinjskog najefikasniji su bili Kerezović sa 13, te Dominiković i Unčanin sa po 6 postignutih pogodaka, dok je kod popularnih Skauta sa 8 pogodaka najučinkovitiji bio Boras.

U Visokom je domaća Bosna u jako interesantnoj utakmici uspjela pobijediti Konjuh (32:31). Ovom pobjedom Bosna je polako krenula ka sredini tabele i za očekivati je da će tu i ostati.

U Brčkom su igrali domaća Lokomotiva i Sloga iz Doboja, a utakmica je bila neizvjesna svih 60 minuta pa konačan rezultat 26:26 je možda i najrealniji ishod ovog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.