Plemići potvrdili plasman u 4. kolo Challenge Cupa

Pobjeda Zrinjskog

Plemići potvrdili plasman u 4. kolo Challenge Cupa

I u drugoj, uzvratnoj utakmici 3. kola EHF Challenge Cupa, HMRK Zrinjski nadigrao je gruzijski Batumi rezultatom 41:31. 

Nakon sinoćnjeg demoliranja Gruzijaca, struka Plemića odlučila je prigodu dati mlađim igračima, te onima koji manje igraju u Premijer ligi BiH.

Publika je na kraju otišla zadovoljna, jer je konačno vidjela i malo dobrog rukometa i od strane gostiju, a na kraju možemo nakon ovog dvomeča reći da oba tima mogu biti zadovoljna. 

Zrinjski će za devet dana saznati ime protivnika u idućoj fazi ovog natjecanja, a nakon avanture sa simpatičnim Gruzijcima, Zrinjski se može okrenuti Premijer ligi BiH, te hvatati priključak za vodećim momčadima. 

HMRK Zrinjski: Džidić, Vistorop 7, Doko 3, Orlović 1, Bošković 7, Delić 5, Anđelić, Šunjić 1, Ivanović 4, Babić 1, Kozina, Marić 3, Kožulj 4, Kordić 3, Šoljić 3

Batumi: Tsertsvadze, Surmava 1, Abramishvili 5, Kardava 1, Bulbusahvili 3, Tevzadze 6, Gogoladze 2, Khazomia 6, Kvaleshavili, Berdeznishvili 1,Sturua 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi