Plemkinje ponizile Miru, Osice slavile u Goraždu

Premijer liga za rukometašice

Plemkinje ponizile Miru, Osice slavile u Goraždu

A. Beganović

Kompletirano je 17. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice u kojem su do novih pobjeda došli Borac i Zrinjski.

Mostarske Plemkinje su u derbiju koja ponizile prijedorsku Miru. Slavile su izabranice Zvonka Papka sa ubjedljivih 34:14, a do pobjede su ih vodile Mlakić sa 11, te Vrančić i Papak sa po 6 golova, dok su Jevtić sa 5, te Torbica sa 4 gola bile najefikasnije kod Mire.

U Goraždu su snage odmjerile istoimena domaća ekipa i aktuelne prvvakinje rukometašice Borca iz Banja Luke. U dosta dobroj rukometnoj predstavi slavile su banjalučke Osice sa 25:23. Najefikasnije u redovima pobjedničke ekipe bile su Knežević sa 11, te Knezović sa 4 gola, dok su kod Goraždanki najučinkovitije bile Sarajlić i Džihana sa po 5, te Dervišević i Ćosović sa po 4 gola.

Rukometašice Ljubuškog su na domaćem parketu bile bolje od Živinica (38:30), dok je Katarina na Ilidži savladala Hrasnicu (34:31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.