Plemkinje preokretom do pobjede

Živinice pružile dobar otpor

Plemkinje preokretom do pobjede

Adnan Beganović

U zaostaloj utakmici 16. kola Premijer loige za rukometašice Zrinjski je u Živinicama bio bolji od istoimene domaće ekipe (30:25).

Rukometašice mostarskog Zrinjskog očekivano su slavile na gostovanju kod Živinica, no za pobjedu su se morale dobro namučiti.

Domaće rukometašice su bile bolje u prvom poluvremenu, te su na odmor otišle sa tri gola viška (14:11).

Međutim, u drugom dijelu su Plemkinje ubacile u brzinu višei uspjele su rezultat preokrenuti u svoju korist.

Kod Zrinjskog najefikasnije su bile Boras sa 9, te Mlakićsa 5 golova, dok su kod Živinica najefikasnije bile Nukić sa 10, te Mujagić sa 7 golova.

Premijer liga za rukometašice, 16. kolo:
Živinice - Zrinjski 25:30 (14:11)
ŽIVINICE: Tursunović, Kunić 1, Mi.Sarajlić, Goletić, Mujagić 7 (2), Nukić 10 (5), Jamaković 1, Puzić (15 odbrana, 1 sedmerac), A.Pejkušić, Maslić 4, Markelić 2, Mišić i S.Pejkušić.Trener: Rizah Memišević.
ZRINJSKI:Pandža  1, (12 odbrana, 2 sedmerca), Rozić, Kolobara 3, Sulejmanagić, Knezović, Prusina 4 (1), Boras 9 (1), Puljić (4 odbrane), Prguda, Bošnjak, Mlakić 5, Tambić, Vrančić 4 i Papak 4.Trener: Zvonko Papak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.