Plemkinje u Mostaru Miri nanijele prvi poraz

Plemkinje u Mostaru Miri nanijele prvi poraz

A. Beganović

Kompletirano je 4. kolo Premijer lige za rukometašice, a prvi poraz u prvenstvu pretrpjela je Mira iz Prijedora od koje je u Mostaru bolji bio Zrinjski (22:19).

U derbi susretu 4. kola, koji je opravdao očekivanja, mostarske Plemkinje su zasluženo stigle do pobjede nad Mirom.

Zrinjski je dobro otvorio susret i na početku je imao prednost, no sredinom prvog dijela Mira se vratila u egal, da bi se na odmor pak otišlo sa vodstvom domaće ekipe (9:7).

U drugom poluvremenu izabranice Ane Papak su konstantno bile u vodstvo, te su na kraju zasluženo slavile.

Najefikasnije u redovima Plemkinja bile su Prusina sa 8, te Mlakić sa 5 golova, dok su Ivetić, Jevtić i Torbica sa po 4 gola bile najučinkovitije kod Mire.

U derbiju začelja Jedinstvo iz Brčkog je na Ilidži savladalo domaću Hrasnicu (35:28), koja je tako uz Lokomotivu i Živinice i dalje bez boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.