Po pet pogodaka Harmandića i Balića u porazu Wetzlara

Kiel i Loewen slavili nove pobjede

Po pet pogodaka Harmandića i Balića u porazu Wetzlara

Adnan Beganović

U 11. kolu Bundeslige rukometaši Wetzlara, čije boje brani i bosanskohercegovački internacionalac Adnan Harmandić, na domaćem terenu su u duelu sa Bietigheimom pretrpjeli poraz (29:26).

Bietigheim su do pobjede vodili Timo Salzer sa šest, te Adre Lorbach i Tim Dahlhaus sa po pet pogodaka, dok su kod Wetzlara najefikasniji bili Stefen Fath sa osam, te Adnan Harmandić i Ivano Balić sa po pet pogodaka.

U derbiju kola Rhein-Neckar Loewen je na gostujućem terenu savladao Flensburg (29:26). Sve do sredine drugog dijela domaći su bili u prednosti, koja je iznosila i četiri gola, no onda se Loewen budi i serijom 6:1 dolazi do vodstva (21:20), koje do kraja nije ispuštao iz svojih ruku.

Danski reprezentativac na golu Loewena, Niklas Landin imao je 19 uspješnih intervencija, dok je Andy Schmid sa devet pogodaka bio najefikasniji. Anders Eggert sa šest, te Lasse Svan Hansen i Holger Glandorf sa po pet pogodaka su bili najefikasniji kod Flensburga.

Kiel nije imao većih problema u duelu sa Magdeburgom. Slavili su rukometaši Kiela 34:32, a do pobjede su ih vodili Niclas Ekberg sa osam, te Domagoj Duvnjak sa šest pogodaka, dok je Yves Grafenhorst sa četiri pogotka bio najefikasniji kod Magdeburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.