Po prvi put u rukometnoj Ligi prvaka zaigrao je Kinez i odmah se proslavio

Wang Quan debitovao u elitnom takmičenju

Po prvi put u rukometnoj Ligi prvaka zaigrao je Kinez i odmah se proslavio

A. Čaušević

Posljednjih godina rukomet postaje sve popularniji sport u Kini, pa tako ekipa Beijing Sport University se ove godine takmiči u SEHA ligi. 

Po prvi put u historiji rukometne Lige prvaka u ovom takmičenju je zaigrao i jedan Kinez, riječ je o golmanu Wangu Quanu.

Quan je dobio priliku da brani gol PPD Zagreba na gostovanju u Barceloni da bi se odmah prilikom ulaska u igru i proslavio.

Veselin Vujović je dao priliku Wangu umjesto Mateja Ašanina, a 27-godišnjak mu je uzvratio sjajnom intervencijom prilikom kontre Barcelone. Na kraju je imao četiri odbrane.

Inače, Barcelona je ovaj meč bez većih problema riješila u svoju korist rezultatom 32:23 za potvrdu prvog mjesta u grupi A. PPD Zagreb je poslije ovog poraza bez šansi za plasman dalje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi