Pobjeda Čelika za kraj najuspješnije sezone

Pobjeda Čelika za kraj najuspješnije sezone

Adnan Beganović, foto: Dado Ruvić

Rukometaši zeničkog Čelika sinoć su u dvorani "Bilmišće" u posljednjem kolu 1. lige Federacije grupa Sjever pobjedili drugu momčad Konjuha iz Živinica (35:27), te su na taj način zaokružili najuspješniju sezonu u istoriji kluba. 

Od samog početka utakmice rukometaši Čelika nametnuli su tempo igre koji gosti iz Živinica nisu mogli pratiti. Nakon prvih 30 minuta susreta crveno – crni imali su nedostižnu prednost od 7 golova (16:9).

U drugom dijelu utakmice Čelik je malo smanjio gas i sigurnom igrom održao rezultatsku prednost stvorenu u prvom poluvremenu. Konačan rezultat utakmice glasio je 35:27 za domaće.

SportSport.ba rukometašima Čelika čestita ulazak u Premijer ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.