Pobjeda Goraždanki za kraj polusezone iz snova

Večeras slavili i Ilidža, te Borac

Pobjeda Goraždanki za kraj polusezone iz snova

A. Beganović

U okviru 11. kola Premijer lige za rukometašice odigrana su tri susreta, a do pobjeda su stigli Borac, Goražde i Ilidža.

Rukometašice Goražda su sjajno okončale jednu od najuspiješnijih polusezona u historiji. Naime, večeras su izabranice Junuza Vlajčića u Mostaru savladale Lokomotivu (30:23), te su tako jesenji dio sezone završile na za njih sjajnom 3. mjestu, a kako su se plasirale u četvrtfinale Kupa BiH, onda se može reći da je iza Goraždanki polusezona iz snova.

Večeras u Mostaru nije sve krenulo dobro po Goraždanke. Mlada ekipa Lokomotive u prvom dijelu je bila ravnopravan rival, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 15:15. Međutim, u drugom dijelu gošće se bude, te na krilima Mersihe Sarajlić, Dore Vrdoljak, Arijane Pjano i Džihane Šovšić dolaze do nove pobjede.

Kod Goraždanki najefikasnije su bile već pomenute Sarajlić sa osam, te Vrdoljak i Šovšić sa po šest golova, dok je Arijana Pjano dodala pet. S druge strane, kod Lokosica su najučinkovitije bile Azemina Špago i Armina Isić sa po šest, te Maja Knezović sa pet golova.

Aktuelne prvakinje, rukometašice Borca iz Banja Luke, u Živinicima su bile bolje od istoimene domaće ekipe (32:19). Marić sa 10, te Arsić, Klinac i Družijanić sa po četiri gola bile su najefikasnije kod Borca, dok su Mujagić sa sedam i Jamaković sa četiri gola bile najučinkovitije kod Živinica.

Rukometašice Ilidže pobjedom su zatvorile jesenji dio sezone. Naime, izabranice Dominika Ilića su bile bolje od Hrasnice (31:27), koja će tako na odmor otići bez ijednog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.