Pobjeda Gorenja, Studentima još samo teorija

Liga prvaka za rukometaše

Pobjeda Gorenja, Studentima još samo teorija

Adnan Beganović

U okviru 8. kola grupe B rukometne Lige prvaka Gorenje je večeras pred svojim navijačima u infarkt završnici svladalo Kielce (36:35) i tako došlo na korak do plasmana u osminu finala, a našoj Bosni BH Gas praktički zatvorilo vrata naredne faze takmičenja.

U prvom poluvremenu gosti iz Poljske su uglavnom imali prednost, dok su domaći u nekoliko navrata zaostatak od 3 pogotka uspješno stizali. U 7. minuti izabranici Bogdana Vente imali su prednost od dva pogotka (7:5), no Gorenje je sa dva uzastopna pogotka Ivana Čupića uspjelo brzo izjednačiti. Na krilima sjajnog Stojkovića Kielce je ubrzo otišlo na plus tri (9:6) no uporni domaćini opet su smogli snage te napravili 3:0 i stvari vratili na početak. Sredinom prvog dijela poljska momčad ponovo je napravila razliku od tri gola (13:10), ali izabranici Branka Tamše do kraja prvih 30 minuta ponovo su se vratili, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 17:17.

Drugi dio bolje su otvorili rukometaši Gorenje, no prvu osjetniju prednost imalo je Kielce i to opet od tri pogotka razlike (28:25). Do 57. minute Kielce je konstantno bilo u prednosti, a onda Šimić sjajnim pogotkom zabija za 34:34 pa su do kraja susreta gledaoci gledali pravu dramu na parketu. Minut i 14 sekundi prije kraja Čupić iz sedmerca pogađa za vodstvo popularnih Osa (36:35), a u posljednjem napadu Bogdan Venta umjesto golmana u igru uvodi igrača i Kielce 4 sekunde prije kraja ima sedmerac, no Gajić je uspješniji od Knudsena i veliko slavlje popularnih Osa moglo je početi.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Čupić sa 10 i Natek sa 8 postignutih pogodaka, a naš reprezentativac Adnan Harmandić, iako povrijeđen, odigrao je dobru partiju i u pobjedu svoje momčadi ugradio je 3 pogotka.

Ovom pobjedom Gorenje se osamilo na 4. poziciji tabele grupe B i dva kola prije kraja grupne faze nalazi se na korak od osmine finala, dok naš predstavnik Bosna BH Gas nakon večerašnje pobjede slovenačke momčadi još samo teoretske šanse ima za prolaz u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti