Pobjeda Studenata na oproštaju

Liga prvaka

Pobjeda Studenata na oproštaju

Adnan Beganović, foto: A. Balić

Rukometaši Bosne BH Gasa u pretposljednjem, 9. kolu grupne faze takmičenja Lige prvaka večeras su u Olimpijskoj dvorani Zetra pobijedili poljsku ekipu Viva Kielce sa 25:21 (9:10).

U oproštajnom susretu pred domaćom publikom Studenti su došli do druge pobjede ove sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Iako teoretske šanse da osvoje četvrto mjesto u B-grupi još postoje, malo je vjerovatno da će bh. prvak u posljednjem, 10. kolu uspjeti da ostvari pobjedu na gostovanju protiv njemačkog Rhein Neckar Lowena, a da susret između Gorenja i Chamberyja završi bez pobjednika.

Studenti su svoje prilike propustili u susretima sa Gorenjem i Chamberyjem, direktinim protivnicima za četvrto mjesto, koje vodi u osminu finala.

U redovima Bosne najefikasniji su bili kapiten Petar Kapisoda sa pet, te Tarik Međić i Risto Arnaudovski sa po četiri postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.