Pobjeda Vezsprema, povreda Šabanovića, 4 gola Terzića

Šabanović opet povrijedio koljeno

Pobjeda Vezsprema, povreda Šabanovića, 4 gola Terzića

A. Beganović

U posljednjem susretu 10. kola Grupe B Lige prvaka Veszprem je savladao Atletico Madrid (26:19), za koji je do 24. minute branio Adsnan Šabanović, no u pomenutoj minuti je zbog povrede koljena napustio teren, što svakako nije dobra vijest.

Današnji duel Veszprema i Atletica bosanskohercegovački internacionalac Adnan Šabanović neće po dobrom pamtiti.

Naime u 24. minuti Šabanović je odbranio jedan udarac, no prilikom intervencije je koljenom udario u stativu, pa je morao napustiti teren i na gol se više nije vraćao. Još uvijek nemamo informacije o težini Šabanovićeve povrede.

Inače, Veszprem je većim dijelom susreta imao rezultatsku prednost i zasluženo je slavio. Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bio je Garcia sa šest golova, dok je naš internacionalac Mirsad Terzić postigao četiri gola. Kod Atletica je sa četiri gola najefikasniji bio Masachs Gelma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.