Podignuta optužnica protiv Karabatića, Bojinovića....

Optuženi će se braniti sa slobode

Podignuta optužnica protiv Karabatića, Bojinovića....

M. Maksimović

Utorak je bilo vrlo živo ispred zgrade suda u Montpellieru.Vjerovatno nikad više rukometaša ispred jedne takve zgrade u ovom gradu.Tokom cijelog dana rukometaši, njihovi advokati, optuženi u ovom slučaju su dolazili, dok su novinari strpljivo čekali, slušali izjave prije svega advokata, ali i ministrice sporta Valerie Fourneyron, selektora Oneste...

Tek tamo iza 21 sat i 30 minuta potvrđeno kako je podignuta optužnica protiv Nikole Karabatića i 

njegovog brata Luke, zatim djevojke  Luke Karabatića Jeny Priez, zatim Geraldine Pillet, djevojke Nikole Karabatića, pa nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije, Banjalučanina Mladena Bojinovića.

 

Ukupno su podignute optužnice protiv sedmero optuženih, među kojima je i vlasnik kafića koji je čini se sve pokrenuo sa djevojkom Luke Karabatića. Ukupno 18 osoba je privedeno na saslušanje a među njima je devet bivših i sadašnjih igrača rukometnog kluba Montpelliera.

 

U ovu aferu su upleteni i Mickael Robin, Samuel Honrubia, Wissem Hmam, Primož Prošt, Dragan Gajić i Vid Kavtičnik.Osobe protiv kojih su podignute optužnice se mogu braniti sa slobode jer su uz kauciju pušteni. 

 

Od svih igrača koji su se pojavili utorak na sudu, među prvima je bio Mladen Bojinović a njegov advokat tvrdi kako se Mladen nikada nije kladio na rukomet, te je okrivio francusku lutriju koja je određivala koeficijent i procjene za ovu utakmicu.Igrači su odlučili tada da se oklade, ali rezultat utakmice nisu namjestili'' tako tvrde Bojinović i njegov advokat. iako se već sada špekuliše kako su se  Luka i Mladen Bojinović kladili na poraz u prvom poluvremenu utakmice protiv Cessona.

 

Nešto slično je izjavio i Franck Nicolleau advokat golmana  Primoža Prošta: ''Moj klijent priznaje da su napravili glupost, sada se kaje.I on se kladio, ali nije namjestio utakmicu'' 

 

Braća Karabatić do sada nisu davali bilo kakve izjave, za to su bili zaduženi njihovi advokati koji kažu kako je Nikola ogorčen ponašanjem medija koji su ga optužili za varanje, namještanje utakmica naglasivši kako se nije kladio on već njegova djevojka.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.