Pokrenut disciplinski postupak: Dvojica nisu došla na pripreme Zagreba

Vuglač i Lučin se zanijeli

Pokrenut disciplinski postupak: Dvojica nisu došla na pripreme Zagreba

Hrvatski šampion RK PPD Zagreb, na početku nove ere Line Červara na klupi, riješio je da se disciplinski obračuna sa pojedinim igračima koji se nisu pojavili na početku priprema, koje se odvijaju na slovenačkoj Rogli.

Klub je pokrenuo postupak protiv desnog beka Maria Vuglača i srednjeg beka Tina Lučina, piše balkan-handball.com

"Vuglač je prekršio pravilnik ponašanja rukometnog kluba PPD Zagreb, kao i stavke svog ugovora s klubom, nakon što se nije odazvao na početak priprema kluba, niti se konzultirao s liječničkom službom kluba vezano za svoje zdravstveno stanje“, objavili su iz redova hrvatskih šampiona u vezi sa Vuglačom.

Ni Lučin nije stigao na vrijeme.

„Spomenuti igrač, naime, prekršio je pravilnik ponašanja rukometnog kluba PPD Zagreb, kao i stavke svog ugovora s klubom, nakon što se po povratku s Juniorskog prvenstva Europe u Sloveniji nije odazvao na početak priprema kluba, niti se pojavio na ranije zakazanom liječničkom pregledu“.

Klub će obavijestiti javnost o ishodu disciplinskih postupaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi