Poraz Ademara uz tri gola Vražalića, Celje šokiralo Kiel

Liga prvaka za rukometaše

Poraz Ademara uz tri gola Vražalića, Celje šokiralo Kiel

Adnan Beganović

Danas su odigrana dva susreta u okviru 5. kola Lige prvaka za rukometaše, a u nama zanimljivijem Chehovski Medvedi su u Španiji bili bolji od Ademar Leona (29:22).

Ademar Leon, čije boje brane bh. reprezentativci Faruk Vražalić i Vladimir Vranješ, nije uspio pružiti ozbiljniji otpor favoriziranim Medvedima.

Slavila je ruska momčad sa 29:22, a do trijumfa su je vodili Gorbok sa sedam, te Dibirov i Filippov sa po četiri gola, dok su Leoz sa pet, te Gutierrez i Golubović sa po četiri gola bili najefikasniji kod Ademara. Vražalić se tri puta upisao u listu strijelaca, a Vranješ je ostao bez napadačkog učinka.

Veliko iznenađenje napravili su rukometaši Celja, koji su pred svojim navijačima savladali Kiel (31:28). Marguč sa sedam, te Skube i Toskić sa po pet golova bili su najefikasniji kod Celja, dok je Sigurdsson sa sedam golova bio najefikasniji kod Kiela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.