Poraz Celja, Terzić najbolji

Liga prvaka za rukometaše

Poraz Celja, Terzić najbolji

Adnan Beganović

U okviru Lige prvaka za rukometaše u subotu su odigrana četri susreta u kojim su gosti imali 100% učinak. Celje PL našeg Mirsada Terzića poraženo je od Lowena, a naš reprezentativac bio je najbolji u redovima slovenačke ekipe.
U Grupi 1, ruski predstavnik Chehovskie Medvedi zabilježili su veoma bitnu pobjedu na gostovanju kod danskog Handbolda (37:33). Ovom pobjedom Rusi su se nakon 3. kola probili na drugo mjesto. Druga utakmica iz iste grupe odigrana je prije tri dana, a Hamburg je rutinski došao do pobjede protiv Portlanda (34:23).

U nama najzanimljivijoj Grupi 2, Celje PL poraženo je od njemačkog Lowena (28:34), te je tako izgubilo sve šanse za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. U redovima slovenačkog predstavnika daleko najbolji je bio naš reprezentativac Mirsad Terzić, koji je postigao 6 pogodaka. U drugoj utakmici ove grupe desilo se veliko iznenađenje. Zagreb CO je poražen na svom parketu od francuskog Chamberyja rezultatom 30:32. Iako su na početku utakmice imali prednost od čak 7 razlike, rukometaši Zagreba uspjeli su prokockati vodstvo i tako ispasti iz trke za četvrtfinale LP. Poguban za hrvatske rukometaše kao i mnogo puta do sada bio je Daniele Narcise koji je Zagrebu utrpao 11 golova.
U Grupi 4 odigran je derbi španskih velikana, Barcelone i Ciudad Reala, u kojem je Ciudad opet bio bolji (31:28), baš kao u domaćem prvenstvu. Drugi susret iz ove grupe između Svendborga i Kiela na rasporedu je danas.
Obje utakmice iz Grupe 3 igraju se takođe u nedjelju, a sastaju se Veszprem i Ademar, te Montpellier i Flensburg.

Grupa 1
Hamburg - Portland 34:23, Handbold - C. Medvedi 33:37

Poredak
Hamburg 6, Medvedi 4, Portland 2, Handbold 0

Grupa 2
Zagreb - Chambery 30:32, Celje - Lowen 28:34

Poredak
Chambery 6, Lowen 4, Zagreb 2, Celje 0

Grupa 3
Veszprem - Ademar, Montpellier - Flensburg (nedjelja)

Poredak
Ademar 3, Flensburg 2, Veszprem 2, Montpellier 1

Grupa 4
Barcelona - Ciudad Real 28:31, Svendborg - Kiel (nedjelja)

Poredak
Ciudad 6, Kiel 4 (-1), Barcelona 0, Svendborg 0 (-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije