Poraz Chamberyja, tri pogotka Panića

Poraz Chamberyja, tri pogotka Panića

Adnan Beganović

U okviru 13. kola francuskog rukometnog prvenstva Chambery naših Edina Bašića i Marka Panića pretrpio je poraz na domaćem terenu od Tremblayja (30:29).

Iako su rukometaši Chamberyja u susret sa Tremblayjem ušli kao favoriti, na terenu tu ulogu nisu opravdali. Slavio je Tremblay 30:29, a do pobjede su ga vodili Matthieu Drouhin sa pet, te Sebastien Bosquet i Remi Salou sa po četiri pogotka. 

Kod Chamberyja su najefikasniji bili Edin Bašić i Timothey N'Guessan sa po pet pogodaka, dok je bh. reprezentativac Marko Panić postigao tri pogotka.

U derbiju začelja Creteil naših Dejana Malinovića i Muhameda Toromanovića na domaćem terenu nije uspio savladati posljednjeplasiranog Istresa (24:24). Erwan Siakam Kadji sa osam, te Alexandru Csepreghi sa šest pogodaka su bili najefikasniji kod Creteila. 

Malinović se jednom upisao u listu strijelaca, dok Toromanović nije uspio savladati golmane Istresa, kod kojeg su najefikasniji bili Benjamin Massot-Pellet sa sedam, te Theo Derot sa pet pogodaka.

Nimes je bio bolji od favoriziranog Nantesa (33:31), dok je St.Raphael savladao Cesson-Rennes (31:29), čije boje je do prije par dana branio bh. reprezentativac Duško Čelica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti