Poraz Eisenacha, sjajna partija Vražalića

Bh. reprezentativac postigao šest golova

Poraz Eisenacha, sjajna partija Vražalića

Adnan Beganović

U okviru 16. kola rukometne Bundeslige danas su odigrana dva susreta. Eisenach, uz sjajnu partiju našeg reprezentativca Faruka Vražalića, poražen je na domaćem terenu od Magdeburga (23:31), dok su HSV i Lemgo podijelili bodove (35:35).

Rukometaši Eisenacha pretrpjeli su još jedan poraz. Danas su ih nadigrali rukometaši Magdeburga, koje su do pobjede vodili Robert Weber sa 10, te Matthias Muche sa pet pogodaka, dok je kod Eisenacha sa šest pogodaka najefikasniji bio Vražalić.

HSV na domaćem terenu nije uspio savladati Lemgo, što je veliko iznenađenje. U današnjem remiju (35:35) kod HSV-a su najefikasniji bili Domagoj Duvnjak sa devet, te Hans Lindberg sa sedam golova, dok su Benjamin Herth sa 13, te Rolf Hermann sa devet golova bili najučinkovitiji kod Lemga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.