Poraz Kiela, Goppingen slavio

Bundesliga, 16. kolo

Poraz Kiela, Goppingen slavio

Adnan Beganović

U okviru 16. kola njemačkog rukometnog prvenstva desila se velika senzacija. Naime, moćni Kiel poražen je na gostovanju kod Balingena (39:37), a posrtaj popularnih Zebri iskoristio je HSV koji je pobjedom nad Hannoverom (31:25) zasjeo na čelo tabele.

Kiel je na gostovanje kod Balingena otišao po sigurne bodove, no domaći rukometaši nošeni frenetičnim navijanjem nisu "spustili gaće" i na kraju su sasvim zasluženo došli do pobjede.

HSV je iskoristio posrtanje Zebri i trijumfom u Hannoveru preuzeo je prvo mjesto na tabeli. Kod domaćih najefikasniji su bili Jonsson i Stelmokas sa po 5 pogodaka, dok su kod novog lidera Bundeslige sa po 7 postignutih golova najučinkovitiji bili Hens i Lindberg.

Goppingen našeg Enida Tahirovića gostovao je kod Mindena i nakon dosta mučenja uspio je upisati novu pobjedu (23:21). Najefikasniji u redovima Goppingena bio je Draško Mrvaljević koji je postigao 8 pogodaka, od čega 6 sa sedam metara.

Lowen koji u Ligi prvaka igra u grupi sa našim šampionom, Bosna BH Gasom, uvjerljivo je slavio protiv Dusseldorfa (33:23), dok je Gummersbach kojeg s klupe predvodi Sead Hasanefendić lakše od očekivanog svladao Magdeburg (31:24).

Rukometna Bundesliga, 16. kolo:
Gummersbach - Magdeburg 31:24
Balingen - Kiel 39:37
Hannover - HSV 25:31
Grosswallstadt - Lubbecke 26:25
Lowen - Dusseldorf 33:23
Lemgo - Flensburg 23:24
Minden - Goppingen 21:23
Dormagen - Fuchse 32:23
Melsungen - Weltzar 30:27

Poredak: HSV 29, Kiel 28, Flensburg 24, Lowen 23, Goppingen 23, Gummersbach 21...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti