Poraz Osica, Sarajlić predvodi strijelce

Osvrt na 2. kolo Premijer lige za rukometašice

Poraz Osica, Sarajlić predvodi strijelce

Adnan Beganović

Proteklog vikenda odigrano je 2. kolo Premijer lige za rukometašice u kojem je nakon gotovo tri godine poraz pretrpio i aktuelni šampion ŽRK Borac.

Banjalučanke su u dosta dobroj i neizvjesnoj utakmici poražene u Prijedoru. Domaća Mira slavila je sa 25:24, a kod pobjedničke momčadi najefikasnije su bile Milica Vlahović sa 7, te Nevena Lukač sa 6 golova, dok je sa 10 golova kod Borca najučinkovitija bila Dragana Knežević.

Još jedan derbi odigran je u ovom kolu i to na Ilidži između istoimene domaće ekipe i Zrinjskog. Slavile su domaće rukometašice (29:27), a do pobjede su ih vodile Emina Mujagić sa 10. te Najda Ribić sa 6 golova, dok je kod Plemkinja sa 9 golova najefikasnija bila Ana Papak.

Do ubjedljivog trijumfa stigla je Katarina, koja je u mostarskom derbiju savladala Lokomotivu (35:18). Kod Katarine sa po 6 golova naajefikasnije su bile Nela Ljolje i Ana Vrančić, dok je kod slabe Lokomotive nešto bolja od ostalih bila Lajla Džafić sa 4 gola.

Rukometašice Ljubuškog su pred svojim navijačima bile bolje od Hrasnice (32:29). Sa 11 golova kod pobjedničke ekipe najefikasnija je bila Katarina Pavlović, a kod gošći sa 8 golova bolja od ostalih je bila Minela Delalić.

Živinice su u neizvjesnoj utakmici pred domaćom publikom savladale Goraažde (25:23). Do pobjede je domaće vodila Asmira Nukić, koja je postigla 13 golova, dok je Mersiha Sarajlić sa 11 golova bila najučinkovitija kod gošći.

Jedinstvo iz Brčkog u Dubici je nanijelo drugi poraz domaćoj Knežopoljki. Slavile su gošće sa 30:22. Neriješiva enigma za domaće rukometašice bila je Sanja Katić sa 9 golova, dok je kod Knežopoljke Vedrana Mihaljević sa 9 golova bila najučinkovitija.

Nakon dva kola na čelu liste strijelaca nalazi se Mersiha Sarajlić iz Goražda sa 21 postignutim golom, odmah iza nje je Asmira Nukić iz Živinica sa 20 golova, dok su na trećoj poziciji i to sa po 18 golova nalaze Emina Mujagić (Ilidža), te Ana Papak (Zrinjski).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.