Porazi Izviđača i Sloge

Regionalna liga

Porazi Izviđača i Sloge

A. Beganović

Duelima Metalurga i Sloge, te Izviđača i Vardara kompletirano je 13. kolo Regionalne rukometne lige. Metalurg je pred domaćim navijačima nadigrao Slogu (28:18), dok je Izviđač u Ljubuškom pretrpio poraz od Vardara (34:21).

Bosanskohercegovački predstavnici, Borac, Sloga i Izviđač, i u 13. kolu Regionalne lige su pretrpjeli poraze, te su tako ostali zakovani za samo dno tabele.

Nakon što je Borac u nedjelju poražen od Meshkova, večeras su koplja pred svojim protivnicima položili rukometaši Sloge i Izviđača.

Metalurg se bez većih problema obračunao sa Slogom, a makedonsku momčad su do pobjede vodili Dejan Manaskov sa 10, te Miladin Kozlina sa šest golova, dok su Aleksandar Beljić sa pet, te Danko Panić sa četiri gola bili najefikasniji kod Sloge.

Podmlađena momčad Izviđača u Ljubuškom nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor favoriziranom Vardar. Slavio je Vardar sa 34:21, a najefikasniji u redovima makedonske momčadi bili su Filip Lazarov sa sedam, te Miloš Dragaš sa pet golova, dok su Nenad Zeljić sa osam, te Josip Vidović i Andrej Paponja sa po četiri gola bili najefikasniji kod Izviđača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.