Pozivnice za rukometnu Ligu prvaka

Pozivnice za rukometnu Ligu prvaka

Adnan Beganović

Evropska rukometna federacija (EHF) uputila je pozivnice Celju, Lemgu, Schaffhausenu i Ademaru za Ligu prvaka u sljedećoj sezoni.

Naime, ova četiri kluba u svojim nacionalnim prvenstvima nisu uspjela izboriti mjesta koja vode u Ligu prvaka pa se EHF po prvi put u istoriji odlučio za pozivnice. Celje PL, Ademar, Schaffhausen i Lemgo igraće kvalifikacioni turnir od 04. do 06. septembra i pobjednik ovog turnira nastupat će u Ligi prvaka, dok će ostale tri momčadi svoj evropski put nastaviti u kupu EHF.

Domaćin kvalifikacionog turnira trebao bi biti Ademar jer dolazi iz države pobjednika Lige prvaka u protekloj sezoni.

Pored ove grupe uporedo će se igrati kvalifikacioni mečevi u još četiri i pobjednici iz ovih pet grupa zajedno sa 19 momčadi koje su se direktno plasirale u Ligu prvaka nastupat će u najelitnijem takmičenju u narednoj sezoni.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.