Poznat novi format takmičenja u Super ligi

Makedonci smislili dobar plan

Poznat novi format takmičenja u Super ligi

E. Oštraković

Rukometna Super liga u Makedoniji od naredne sezone brojat će 14 klubova.

Ta odluka je donesena, te će tako u SEHA ligi naredne sezone ispred Makedonije nastupiti Vardar i Pelister, a nakon toga odigrati će razigravanje za prvaka ove zemlje.

Super liga će biti podijeljena u dvije grupe po sedam klubova. Najbolja tri iz svake grupe plasirat će se u doigravanje za prvaka, a tamo će im se pridružiti Pelsiter i Vardar.

OStali klubovi će za to vrijeme igrati ligu za opstanak. Pobjednik lige za opstanak će obezbijediti direktan opstanak u Super ligi, a drugoplasirana ekipa igrat će baraž sa pobjednikom Prve lige.

Sve ostale ekipe biti će putnici u niži rang takmičenja pa će od sezone 2021/2022 Super liga brojati samo deset klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi