Poznati su parovi prve runde nokaut faze rukometne Lige prvaka

Završena grupna faza

Poznati su parovi prve runde nokaut faze rukometne Lige prvaka

Admin Čaušević

Prethodnog vikenda je okončana grupna faza rukometne Lige prvaka. Kao pobjednici grupa plasman u četvrtfinale su već osigurali Barcelona i Kiel. 

U prvoj rundi nokaut faze favorizovani PSG će odmjeriti snage sa Dinamom iz Bukurešta, dok će derbi igrati Flensburg i Montpellier.

Aktuelni prvak Evrope će imati težak zadatak u dvomeču protiv Pick Szegeda. Veszprem koji je također među favoritima za konačnu pobjedu će igrati protiv Wisle Plock.

Parovi su sljedeći:

Dinamo București - Paris Saint-Germain
Orlen Wisła Płock - Telekom Veszprém
Vardar - MOL-Pick Szeged
Celje Pivovarna Laško - PGE Vive Kielce
Porto Sofarma - Aalborg Håndbold
SG Flensburg-Handewitt - Montpellier Handball

Prvi mečevi su na programu od 18. do 22 marta, a revanš susretu su sedam dana kasnije.

Utakmice četvrtfinala su na rasporedu od 25. i 26. aprila te 2. i 3. maja. Final four će se igrati 30. i 31. maja u Koelnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi