Prce i Stojanović među vodećim strijelcima

Asobal liga

Prce i Stojanović među vodećim strijelcima

Adnan Beganović

Spuštena je zavjesa na prvi dio sezone u jednoj od najboljih rukometnih liga u Evropi. Naši internacionalci, Prce i Stojanović, svojim partijama u Asobal ligi sigurno će otvoriti "španjolska vrata" i drugim našim rukometašima.

Prvi dio sezone u španjolskoj Asobal ligi došao je do kraja. Ciudad Real i Barcelona ponovo su pokazali najviše i vodiće "mrtvu trku" za prvaka do kraja sezone.

Svi ljubitelji rukometa iz naše zemlje mogu biti ponosni na partije naših internacionalaca u Asobal ligi, a samim tim i promociju bosanskohercegovačkog rukometa u jednoj od najboljih rukometnih liga u Evropi.

Prce je ove sezone pružio najbolje partije u svojoj karijeri, nosio je svoj klub kroz čitavu sezonu i na kraju našao se na četvrtom mjestu liste strijalaca Asobal lige sa 95 pogodaka.

Sa druge strane, i krilo naše reprezentacije, Vukašin Stojanović, opravdao je očekivanja i odigrao sjajnu sezonu. Vukašin se nalazi na jedanaestom mjestu liste strijelaca sa 74 postignuta gola.

Lista strijelaca Asobal lige:

1. Canellas 101 pogodak
2. Čuruvija 100
3. Tvedten 100
4. Prce 95
...
11. Stojanović 74

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.