Prce u trećoj momčadi ASOBAL-a

Prce u trećoj momčadi ASOBAL-a

Adnan Beganović

Bivši rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nikola Prce, izabran je u treću najbolju momčad španjolskog prvenstva.

Španjolska rukometna liga (ASOBAL) izabrala je najbolju sedmorku za proteklu sezonu, a nekadašnji reprezentativac naše države Nikola Prce sa 10,6% glasova u konkurenciji lijevih vanjskih rukometaša zauzeo je treće mjesto te tako zaradio izbor u treću momčad prvenstva. Pored ovog velikog priznanja Prce je postigavši 181 pogodak zauzeo fenomenalno treće mjesto na listi strijelaca jedne od najjačih evropskih rukometnih liga.

U prvu momčad prvenstva prema očekivanju izabrana su četiri igrača aktuelnog španjolskog i evropskog prvaka, Ciudad Reala, zatim dvojica iz Ademara i jedan iz Barcelone.

Najbolja momčad ASOBAL lige:
Golman – Arpad Šterbik (Ciudad Real)
Lijevo krilo – Juanin Garcia (Barcelona)
Desno krilo – Luc Abalo (Ciudad Real)
Pivot – Hector Castresana (Ademar)
Desno vanjski – Olafur Stefansson (Ciudad Real)
Srenji vanjski – Dani Sarmiento (Ademar)
Lijevi vanjski – Jerome Fernandez (Ciudad Real)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.