Pred ispunjenom dvoranom Konjuh savladao Čelik

Sjajna atmosfera u Živinicama

Pred ispunjenom dvoranom Konjuh savladao Čelik

Adnan Beganović

U derbiju 17. kola Premijer lige za rukometaše u Živinicama su pred 1250 gledalaca snage odmjerili Konjuh i Čelik, a nakon sjajnih 60 minuta slavila je domaća momčad rezultatom 23:22.

Rukometaši Čelika bolje su otvorili susret i većim dijelom prvog poluvremena imali su prednost koja je u pojedinim momentima iznosila tri gola razlike.

Međutim, domaći su se do kraja prvog dijela uspjeli vratiti u igru, pa se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu (10:10).

Prvih deset minuta drugog poluvremena u potpunosti pripada domaćim rukometašima, tako da je u 40. minuti na semaforu stajalo 18:12.

Međutim, Zeničani se ne predaju, pa u 57. minuti dolaze do izjednačenja. Dva minuta prije kraja Hadžiomerović iz sedmerca dovodi Konjuh do prednosti (23:22), da bi 26 sekundi prije kraja Suljanović odbranio sedmerac Bašiću, te je tako donio pobjedu domaćoj momčadi.

Gafar Hadžiomerović sa pet golova bio je najefikasniji kod domaćih, dok je Davor Kadić sa šest golova bio najefikasniji kod Čelika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije