Predstavljamo: RK Široki Pavone

Predstavljamo: RK Široki Pavone

Široki brijeg poznat je po kvalitetnim nogometnim i košarkaškim klubovima, ali u ovom hercegovačkom gradiću igra se i rukomet.

Nikad mlađi, a nikad bolji! Upravo ovakva konstatacija se može dati za rukometaše Širokog Pavonea koji s velikim uspjehom ove sezone brane boje svoga kluba u Ligi Herceg-Bosne gdje su polusezonu okončali na odličnom 2. mjestu s 5 pobjeda i samo 2 poraza.

U odnosu na nekoliko prethodnih sezona Širokobriježani su poprilično podmladili svoju momčad, oslonili se na domaći igrački kadar, mahom dečke srednjoškolske dobi, no upravo u jednom takvom timu stvorila se izvrsna atmosfera koja je vladala tijekom čitave jeseni, pa ovi rezultati, ostvareni pod vodstvom domaćeg trenerskog dvojca Stipe Skoko-Ćipa i Mihovil Bilać-Bili, ne trebaju čuditi.

Uspjeh je tim veći ako se zna da je Široki Pavone zbog problema s dvoranom odigrao samo jednu domaću utakmicu, jer to opet s druge strane znači da će ih u nastavku sezone odigrati čak šest od sedam na domaćem parketu, dok će jedino gostovanje imati u susjednim Grudama, pa ne čudi što struka ovog kluba s velikim optimizmom očekuje nastavak sezone, najavljuje svih sedam pobjeda i prvo mjesto.

Sigurno da možemo do titule prvaka, jer iako imamo vrlo mladu momčad mogu konstatirati kako je ona vrlo talentirana, a to nam priznaju svi klubovi s kojima smo igrali. Ako vam to nakon međusobnih utakmica priznaju naši sportski prijatelji iz Izviđača, sarajevske Bosne ili Sutjeske iz Nikšića onda je jasno da imamo potencijal“, reći će treneri Bilać i Skoko.

No, veliki problem širokobriješkog rukometa je u tome što je u ovom mjestu to sport drugog ili trećeg reda s obzirom da tu postoje dva vrhunska (za bh prilike) profesionalna kluba kao što su nogometni i košarkaški, pa samim time rukomet, kao i ostali sportovi nemaju nekog većeg značaja.

Ali tko zna, možda upravo ova generacija odličnih širokobrijeških igrača predvođenih Lasićem, Kraljevićem, Šaravanjom, vratarima Penavićem, Mandićem i ostalima bude odlučujući faktor da se štošta promijeni na širokobriješkoj sportskoj karti u godinama koje dolaze.

Inače, najveće zasluge što rukomet u Širokom Brijegu uopće postoji i već godinama opstaje pripadaju prof. Mihovilu Sopti, uglednom rukometnom znalcu koji je već nekih pedeset godina u ovom sportu, koji je još prije rata ostavio velikog traga u Bugojnu, Bihaću i nekim drugim sredinama, koji ovaj sport takorekuć ima u malom prstu, vrlo uspješno koordinira rad svih u klubu, odnosno nekolicine entuzijasta ili bolje rečeno volontera koji vole ovaj sport, kojima dan i počinje, a i završava s rukometom.

Rezultati Širokog Pavonea u Ligi Herceg-Bosne:

1. Kolo: Međugorje – Široki Pavone 15:18, prekid – registrirano: 0:10
2. Kolo: Zrinjski – Široki Pavone 34:29
3. Kolo: Posušje – Široki Pavone 22:33
4. Kolo: Čapljina – Široki Pavone 36:33
5. Kolo: Livno – Široki Pavone 31:37
6. Kolo: Široki Pavone – Grude 34:23
7. Izviđač II – Široki Pavone 33:35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.