Prijedor slavi rukometašice: Mira novi prvak BiH

Kolo prije kraja prvenstva sve odlučeno

Prijedor slavi rukometašice: Mira novi prvak BiH

A. Beganović

Rukometašice Mire iz Prijedora nove su prvakinje Bosne i Hercegovine. Naime, savladavši Zrinjski u 21. kolu Premijer lige rukometašice iz Prijedora su kolo prije kraja prvenstvene trke osigurale naslov prvakinja.

U derbiju prvenstva Mira je na domaćem terenu savladala Zrinjski rezultatom 25:23. Miru su do pobjede vodile Vlahović sa osam, te Ivetić i Bašanović sa po šest pogodaka, dok su kod Zrinjskog najefikasnije bile Mlakić sa 12, te Čutura sa pet pogodaka.

Rukometašice Goražda su očekivano na domaćem parketu bile bolje od Jedinstva (35:22), Borac je savladao Ilidžu (23:22), Katarina je bila bolja od Radnika (28:23), Grude su u Ljubuškom nadigrale Izviđač (33:25), dok je Lokomotiva savladala Krivaju (34:24).

Društvo najboljih bosanskohercegovačkih ženskih rukometnih klubova napuštaju Jedinstvo i Radnik, dok su plasman u Premijer ligu osigurale rukometašice Bihaća i Vrbasa iz Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije