Pritužbe na suđenje para Sušić - Primorac

Pritužbe na suđenje para Sušić - Primorac

Teme:

Već godinama smo navikli slušati pritužbe da se u Premijer ligi BiH za rukometašice sudi onako kako upravo sudijskom paru odgovara. Tako je bilo i nakon utakmice Mira – Ilidža u Prijedoru, koja je završila rezultatom 31:25.

Sudije su imale nešto protiv nas, ne znam samo zašto. Istina da smo mi loše igrale i nije upitno to što smo izgubile, nego ovakvo ponašanje sudija se ne može i ne smije dozvoliti. Rezultat bi bio drugačiji da su nas sudije pustile da igramo, provocirane smo i krajnji je rezultat kakav jeste. Nadamo se da će se zbog budućnosti uraditi nešto po pitanju sudija, jer se ovakvo nešto ne može dozvoliti.”, kazala je za SportSport.ba, golmanica Ilidže Adela Merdžanić.

Od samog početka odluke sudijskog para Sušić - Primorac su bile upitne, a njihove greške su kulminirale u drugom poluvremenu kada su počele da provociraju rukometašice Ilidže, navode učesnice susreta. Naime, nakon brojnih upitnih odluka i lošeg suđenja općenito, rukometašice Ilidže su počele gubiti živce i vidno iznervirane su se žalile direktno delegatu za šta su, kako tvrde, od sudijskog para nagrađene ‘upadicama’: "Idite na balet, sad ćete vidjeti kako se ne sudi…", i slično.

I nakon utakmice Ilidžanke su se htjele direktno žaliti delegatu, ali su bile odbijene budući da niko nije dobio tri isključenja ili direktno crveni karton.

Tužno je što se ovakve stvari dešavaju već godinama u Premijer ligi BiH za rukometašice, te se lošim suđenjem kvare odnosi između igračica i klubova. Treba napomenuti da nije bilo upitno ponašanje igračica Mire ili Ilidže jer su one igrale rukomet, a dramatiku utakmice su izazvale upravo sudijski par Sušić - Primorac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.