Promjene u rukometnoj Ligi Prvaka?!
"Veliki" predlažu da se broj učesnika smanji sa 32 na 24 kluba

Naš prvak bi lako opet mogao u kvalifikacije

Promjene u rukometnoj Ligi Prvaka?!

Adnan Beganović

U sjedištu Evropske rukometne federacije u Beču juče su izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka ali i donijete možda krucijalne odluke za nastavak ovog eminentnog takmičenja.

Naime, predstavnici 14 od 16 klubova iz grupne faze Lige prvaka predložili su da od naredne sezone broj učesnika u najjačem rukometnom klupskom takmičenju smanji sa 32 na 24, te da se polufinale i finale igra po uzoru na košarkašku Euroligu, odnosno da se organizuje popularni Final Four.

Konačna odluka o ovim promjenama biće donijeta na sjednici EHF-a krajem marta u Moskvi, a ukoliko se ostvare planovi "velikih" prema sadašnjem rejtingu i naš prvak bi morao igrati kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.