Promjene u stručnom štabu Line Červara
Davor Dominiković više nije član stručnog štaba Hrvatske

Savez pojasnio svoju odluku

Promjene u stručnom štabu Line Červara

E. Dindić

Silvio Ivandija zamjeniće Davora Dominikovića u ulozi pomoćnika Line Červara u stručnom štabu reprezentcije Hrvatske. Hrvatski rukometni savez se oglasio i saopštenjem u kojem su naveli razloge za promjenu na klupi. 

"Budući je hrvatska muška seniorska reprezentacija izborila šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu, te osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, i tako ispunila zacrtani cilj, Hrvatski rukometni savez je u dogovoru s Davorom Dominikovićem donio odluku da on više ne bude pomoćnik izbornika Line Červara, s obzirom na brojne klupske obaveze, ali i obaveze koje ima s juniorskom reprezentacijom koju ovoga ljeta očekuje Svjetsko prvenstvo u Španiji. Kako je to jedan od prioriteta Hrvatskog rukometnog saveza u ovoj godini, čelni ljudi HRS-a su u dogovoru s Davorom Dominikovićem procijenili da je to u ovom trenutku najbolje moguće rješenje za sve", poručili su iz HRS-a, u saopštenju, pa dodali:

"Hrvatski rukometni savez je koristi priliku da se zahvali Davoru Dominikoviću na suradnji u seniorskoj reprezentaciji u proteklom periodu. Davor Dominiković je bivši dugogodišnji reprezentativac i igrač, osvajač brojnih medalja i trofeja, s izvrsnom trenerskom perspektivom i stoga vjerujemo da je ovo najbolje rješenje za sve, u okviru kojega može sva svoja znanja i potencijale prenijeti novim generacijama kojima je bio sportski uzor“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti