Prva pobjeda Lokomotive, Ilidža ubjedljiva
Najda Ribić vodila Ilidžu do pobjede

Premijer liga za rukometašice, 6. kolo

Prva pobjeda Lokomotive, Ilidža ubjedljiva

Adnan Beganović

Sa večerašnje tri utakmice kompletirano je 6. kolo Premijer lige za rukometašice, a do prve pobjede došla je mostarska Lokomotiva.

Rukometašice mostarske Lokomotive u 6. kolu došle su do prve pobjede. Pred svojim navijačima Lokosice su savladale Jedinstvo (30:26).

Katarina je također u Mostaru bez većih problema savladala Hrasnicu sa ubjedljivih 48:27.

Na Ilidži su snage odmjerile domaće rukometašice i Knežopoljka, a nakon isteka 60 minuta na semaforu je stajalo 39:24 za Ilidžu.

Najefikasnije u redovima Ilidže bile su Najda Ribić i Ajla Bužo sa po 6 golova, dok se jedom u listu strijelaca upisala i golmanica Adela Merdžanić. S druge strane kod gošći sa 11 golova najefikasnija je bila Vedrana Mihaljević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.