Prva portugalska zvijezda propušta Evropsko prvenstvo!

Dok jednima ne smrkne, drugima ne svane

Prva portugalska zvijezda propušta Evropsko prvenstvo!

Prva portugalska rukometna zvijezda Gilberto Duarte propustit će Evropsko prvenstvo. 

Duarte se povrijedio početkom ovog mjeseca tokom utakmica protiv PSG-a, a detaljnom provjerom utvrđeno je da se radi o povredi ligamenata koljena što u prevodu znači da ga na terenu neće bti između dva i tri mjeseca.

Dakle, on je definitivno otpao kada je u pitanju nastup na Evropskom prvenstvu što su svakako sjajne vijesti za Bosnu i Hercegovinu koja je u istoj grupi s Portugalcima.

Ovaj 29-godišnji lijevi bek je tokom karijere osvajao brojne trofeje igrajući za klubove kao što su Porto, Wisla Plock i Barcelona, a član Montpelliera je od ovog ljeta. Igrajući za reprezentaciju Portugala, na 91 utakmici je prosječno bilježio preko tri gola po meču.

Podsjetimo, naša selekcija će u 2. kolu grupne faze Evropskog prvenstva igrati protiv Portugala.

Top Komentari

Sanska_Prangija
ala, sjajne vijesti takva povreda ? niste vi bas najnormalniji..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi