Prvi poraz Mire, Plemkinje i Goraždanke ubjedljive

Premijer liga za rukometašice

Prvi poraz Mire, Plemkinje i Goraždanke ubjedljive

A. Beganović

U okviru 13, kola Premijer lige za rukometašice odigrano je pet utakmica, a u derbiju kola Borac je u Banja Luci savladao Miru iz Prijedora (23:17), pa tako od danas nema neporaženih ekipa u ligi.

Rukometašice Zrinjskog u Mostaru su sa ubjedljivih 34:19 savladale Ilidžu (34:19). Kod Plemkinja najefikasnije su bile Prusina sa 9, te Boras i Vrančić sa po 7 golova, dok je Mujagić sa 9 golova bila najefikasnija kod Ilidže.

Rukometašice Goražda su pred svojim navijačima sa ubjedljivih 28:14 savladale Živinice, te su tako stigle do druge proljetne pobjede u isto toliko utakmica. Goraždanke su do pobjede vodile Sarajlić sa 6, te Dervišević i Ćosović sa po 5 golova, dok je Nukić kod Živinica bila bolja od ostalih.

U mostarskom okršaju Lokomotice i Katarine pobjedu su slavile rukometašice Katarine (26:22), dok je Ljubuški na Ilidži savladao Hrasnicu (32:31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.